We zijn een nieuw opgerichte stichting, maar onze vrijwilligers hebben al wel bijna 50 jaar ervaring met het organiseren van christelijke zeilkampen. De schippers hebben hun eigen lesmethoden ontwikkeld en proberen die steeds te verbeteren. Onze koks en kooksters en ketelbinkieleiders zijn een mix van oude bekenden gecombineerd met steeds nieuwe mensen die zijn aangestoken met het kampvirus.
Geen probleem! We zijn geen zeilschool, maar een zeilkamp. Het gaat dus niet alleen om het zeilen, maar ook om het samen spellen spelen, feestje vieren of kampvuur houden. Het zeilen leert iedereen op zijn of haar eigen niveau. Je zult zien hoeveel je aan het einde van het kamp al kunt!
De veiligheid van onze deelnemers is erg belangrijk. Het is nodig dat je zelf een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid en eventueel een reisverzekering hebt. Stichting Zeilkampen Gaastmeer is niet aansprakelijk voor schade toegebracht aan persoonlijke eigendommen. In de praktijk blijkt dat de meeste jongeren standaard WA-verzekerd zijn en dat hun ziektekosten goed geregeld zijn, omdat ze gewoon in Nederland op vakantie zijn. Een reisverzekering afsluiten voor een zeilkamp is een persoonlijke keuze. Het wordt niet vaak gedaan, maar het zou wel kunnen; er is enig voordeel bij. Er is geen speciale watersportverzekering nodig, want mocht er iets met de zeilboten gebeuren, dan zijn wij daarvoor verzekerd.
Tijdens onze kampen werken we met ons eigen opleidingsprogramma (zie zeilniveau). We hebben hier formulieren voor die de schipper na de zeildag invult, zodat de schippers weten welke theorie en praktijk ze de volgende dag moeten geven. Aan het eind van het kamp krijg je dit formulier mee naar huis waarin staat wat je allemaal hebt gedaan en waar je bent geëindigd.
Jullie zien elkaar waarschijnlijk op het water of als de Valken langs het tentenkamp van de Ketelbinkies varen. Het zijn twee aparte kampen met een eigen team en programma, maar er zal elke dag wel een momentje zijn dat jullie elkaar zien.
We kijken elke dag wat het weer gaat doen en besluiten dan hoe we de dag gaan indelen. Veiligheid is daarbij belangrijk. Als het weer het niet toelaat kan het ook zo zijn dat we overdag niet zeilen, maar bijvoorbeeld ‘s avonds nog even het water op gaan.
Tijdens de kampen zorgt ons kookteam dat er genoeg te eten en drinken is. Het zakgeld dat je meeneemt, kun je eventueel gebruiken als je iets wilt kopen tijdens een dagtocht of in het winkeltje in Gaastmeer.
Natuurlijk kan dat! In het begin is het misschien eventjes spannend, maar op de eerste dag zorgen we er door middel van spellen voor dat iedereen elkaars naam kent. Al snel zal je merken dat je niet alleen bent.
Nee, de tenten staan allemaal klaar. Wanneer je op het Ketelbinkiekamp aankomt, kun je samen met je ouders een tent uitzoeken. De leiding helpt je daarbij. Als je je meegenomen matras hebt opgepompt kan het kamp beginnen.
Ja, het grootste gedeelte van de dag zijn we op en om het water te vinden. We zorgen voor zwemvesten, maar daarnaast vinden we het erg belangrijk dat je al ervaring hebt met zwemmen door zwemles en zwemdiploma’s.
Bij annulering van zomerkampen voor 1 juni wordt het kampgeld volledig gerestitueerd. Hierbij rekenen wij geen annuleringskosten. Als er geannuleerd wordt tussen 1 juni en twee weken voor het kamp, dan kost dit de helft van het kampgeld. Wanneer er wordt geannuleerd binnen de twee weken voorafgaand aan het kamp, dan blijft de verplichting tot betaling van het volledige bedrag bestaan. Deze regels gelden ook voor het kamp in mei, maar dan met 28 februari als uiterste annuleringsdatum voor volledige restitutie. Zelfstandig een annuleringsverzekering afsluiten behoort uiteraard tot de mogelijkheden.